Spørgsmål og gode råd før du bestemmer dig for hvor du vil købe din nye trappe.
- er der lovmæssige krav som trapper skal overholde ?
i privat beboelse der er opført efter bygningsreglementet pr 2011 er der ingen lovmæssige krav til hvordan trapper skal laves i enfamiliehuse, vi råder dog til at man alligevel tænker sig om og trappen fremstilles med gelænder osv. for at undgå ulykker i hjemmet. Regler for trapper der er offentlige tilgængelige kan findes på: Bygningsreglementets hjemmeside under Fælles adgangsveje
- hvordan kan jeg sikre mig kvaliteten i trappen og den er fremstillet korrekt ?
Vi er tilsluttet DTK Dansk trappe som er en kontrolordning for træ- og ståltrapper etableret af Dansk Trappe Fabrikantforening, der er en sammenslutning af Danske træ og ståltrappefabrikanter. Foreningen blev stiftet i 1980 med det formål, at styrke medlemmernes position på det danske marked. Gennem udveksling af erfaringer blev det generelle kvalitetsniveau højnet. For at sikre medlemmernes produkter et højt kvalitetsniveau, etablerede foreningen i 1988 kontrolordningen: Dansk Trappe Kontrol. Denne kontrolordning er med tiden blevet kendt blandt rådgivere, arkitekter osv. som garanti for et kvalitetsprodukt. Køber De en trappe med dette mærke, er det Deres garanti for, at trappen har gennemgået en systematisk kvalitetskontrol. Alle DTK mærkede trapper overholder en række generelle kvalitetsparametre og opfylder tolerance krav.
- hvordan ved jeg at min trappe lavet af certificeret træ ?
- køber i trapperne i Østeuropa eller laver i dem selv ?
nej, alle vores trapper fremstilles efter opgave på egen trappefabrik ved Mariager i Danmark.
- hvor meget plads kræver en trappe ?
trappe hullet kræver min samme længde som etagehøjden og gerne mere, bredden på trappehullet skal som min være 5 cm bredere end trappen er udvendig således der er plads til fingrene imellem håndliste og bjælkelaget i trappehullet. (normal bredde på trappen udvendig vanger er 90 cm) bredden varieres efter størrelsen på trappen og pladsen dertil.
- Er der regler for hvor stejl en indvendig trappe må være ?
Det er ingen regler for i privat bolig. Vi anbefaler at man overholder reglen: 2 stigninger og en grund = 61 – 63 cm. herved opnås en god gangkomfort i trappen. Regler for trapper der er offentlige tilgængelige kan findes på: Bygningsreglementets hjemmeside under Fælles adgangsveje
- hvordan er det med den der “trappe regel”
2 stigninger og en grund skal tilsammen ligge på ca 61 – 63 cm eks. en etagehøjde på 260 cm delt med 14 giver en stigning på 18.57 cm. Grunden fastlægges herefter og kan afpasses efter pladsforholdene, men skal gerne være mindst 21 cm i ganglinje og helst så stor, at man kan overholde den gode regel, der foreskriver, at to stigninger og en grund tilsammen skal være ca 61-63 cm. Overholdes denne regel og er stigningen mellem 17 og 21 cm, vil trappen være god at gå på.
- kan jeg selv montere trappen ?
er du lidt fiks på fingrene kan du godt selv montere trappen, vi anbefaler dog altid at trappen monteres af en håndværker således man er sikre på at den er samlet og monteret korrekt.
- hvem laver den endelige opmåling til trappen ?
ved ordre af dyrere trapper tilbyder vi at foretage den endelige opmåling til trappen hvis dette ønskes, (gælder alle brofaste steder i Danmark)
- hvilken træsort og overfladebehandling skal jeg vælge ?
trappen kan kombineres nøjagtig som du ønsker det, ofte vælger man samme træsort og behandling i trin og håndliste som det gulv der er hvor trappen skal placeres eller i de samme nuancer.
- hvad koster en trappe ?
det bestemmer du …. Det afhænger helt af hvad materiale trappen skal laves i, skal den være med stolper eller hovedestykke i sving, fyrtræ eller hårdt træ, behandlet eller ubehandlet osv.
- hvor kan jeg se de forskellige trappe mulighederne inden jeg bestiller en trappe
du kan besøge vores trappestudio ved Mariager, her kan du se de forskellige muligheder der er og vælge til og fra imellem de mange gelænder løsninger, træsorter osv. Der er åbent alle dage efter aftale. Telefon +0045 – 98 58 40 65.